powrót; do indeksunastwpna strona

nr 04 (CXXVI)
maj 2013

Chaps #361: Opieka zdrowotnie
Wie pan, grill, piwo, śmiech – i masz!
Ciekawostka:
W Polsce najpopularniejszy jest grill węglowy, wykorzystujący węgiel drzewny – w naturalnych bryłach lub w formie brykietów. Często spotyka się również grille gazowe, a nieco rzadziej – elektryczne, które są nieco droższe w eksploatacji. Najprostszym urządzeniem, które można stosować do grillowania, jest koksownik. Z kolei rosnącą popularnością na świecie zaczyna cieszyć się grill na podczerwień – w którym za pomocą gazu rozgrzewa się płytę ceramiczną, która emituje promieniowanie podczerwone. Pozwala to na szybsze smażenie, a także równe rozłożenie ciepła. Ponadto zwolennicy tej technologii twierdzą, że mięso przyrządzane tym sposobem jest soczystsze.
powrót; do indeksunastwpna strona

90
 
Magazyn ESENSJA : http://www.esensja.pl
{ redakcja@esensja.pl }

(c) by magazyn ESENSJA. Wszelkie prawa zastrzeżone
Rozpowszechnianie w jakiejkolwiek formie tylko za pozwoleniem.