powrót do indeksunastępna strona

nr 10 (CII)
grudzień 2010

Chaps! #107: Best seler #2
Cierpliwości! Co nagle, to po diable...
Ciekawostka:
„Ostrość” sosu chili zależy w głównej mierze od tego, z jakiej odmiany papryki został wytworzony – od najłagodniejszych jalapeno, poprzez cayenne, tabasco aż po habanero, które ustępuje jedynie odmianie Bhut jolokia. Najostrzejsze sosy przyrządza się jednak z ekstraktu kapsaicyny. Ciekawą odmianą jest też sos piri piri, w którym wrażenie pieczenia pojawia się z opóźnieniem.
Chaps! na Facebooku - jeszcze więcej ciekawostek i inne bonusy
powrót do indeksunastępna strona

133
 
Magazyn ESENSJA : http://www.esensja.pl
{ redakcja@esensja.pl }

(c) by magazyn ESENSJA. Wszelkie prawa zastrzeżone
Rozpowszechnianie w jakiejkolwiek formie tylko za pozwoleniem.