Na wycieczki do dżungli warto zabierać duuużo prowiantu. Nie dla siebie, a dla jej krwiożerczych mieszkańców.  | Brak ilustracji w tej wersji pisma |
Ciekawostka: Krew używana jest jako składnik do przyrządzania najróżniejszych dań, pochodzących z najróżniejszych zakątków świata. W Skandynawii oprócz svartsoppa (odpowiednika naszej czerniny) zjeść można naleśniki z krwi (blodplättar, veriohukainen) i kluski z krwi (mykorokka). Na Węgrzech po świniobiciu na śniadanie podaje się krew smażoną z cebulą. W Wietnamie serwuje się ją z flaczkami jako chłodnik, a w Korei gotuje na niej zupę leczącą… kaca. Istnieje również – UWAGA: wegetarian i wegan ostrzega się przed czytaniem dalszego opisu – krwawe tofu. Jest to ni mniej, ni więcej, a zakrzepła krew. Chaps! na Facebooku - jeszcze więcej ciekawostek i inne bonusy |