powrót; do indeksunastwpna strona

nr 03 (CV)
kwiecień 2011

Chaps! #151: Potworny apetyt
Wynurzyła się z morza - by spalić, zniszczyć i połknąć lokalną gastronomię!
Brak ilustracji w tej wersji pisma
Brak ilustracji w tej wersji pisma
Ciekawostka:
Burritos, nachos, tacos… To, co znamy pod pojęciem „kuchni meksykańskiej”, to w większości przypadkow tzw. Tex-Mex – kuchnia teksaska, która zaadaptowała dania meksykańskie do swoich potrzeb i możliwości. Nie tylko zmodyfikowała istniejące przepisy, ale i wykształciła szereg nowych, własnych dań, jak chili con carne, chili con queso (z serem) czy fajitas.
Chaps! na Facebooku - jeszcze więcej ciekawostek i inne bonusy
powrót; do indeksunastwpna strona

158
 
Magazyn ESENSJA : http://www.esensja.pl
{ redakcja@esensja.pl }

(c) by magazyn ESENSJA. Wszelkie prawa zastrzeżone
Rozpowszechnianie w jakiejkolwiek formie tylko za pozwoleniem.