powrót; do indeksunastwpna strona

nr 02 (CXXIV)
marzec 2013

Chaps #346: Nie ma wody na pustyni
Afrytkańska sztuka konserwacji żywności…
Ciekawostka:
Suszenie na słońcu to jedna z najstarszych technik konserwacji żywności. Z kolei od ok. 1000 p.n.e. w Chinach stosowano sół oraz wędzenie. Inną ważną metodą była fermentacja – czy to winogron, czy nabiału, czy też kapusty. Z kolei Indianie konserwowali mięso bawole w tłuszczu.
Chaps! na Facebooku – jeszcze więcej ciekawostek i inne bonusy
powrót; do indeksunastwpna strona

129
 
Magazyn ESENSJA : http://www.esensja.pl
{ redakcja@esensja.pl }

(c) by magazyn ESENSJA. Wszelkie prawa zastrzeżone
Rozpowszechnianie w jakiejkolwiek formie tylko za pozwoleniem.