Nasza strona używa plików cookies. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na używanie cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej.

Zapomniałem hasła
Nie mam jeszcze konta
Połącz z Facebookiem Połącz z Google+ Połącz z Twitter
Esensja
dzisiaj: 4 maja 2024
w Esensji w Esensjopedii

Historia naturalna i moralna jedzenia (Histoire naturelle et morale de la Nourriture)

Maguelonne Toussaint-Samat
‹Historia naturalna i moralna jedzenia›

WASZ EKSTRAKT:
0,0 % 
Zaloguj, aby ocenić
TytułHistoria naturalna i moralna jedzenia
Tytuł oryginalnyHistoire naturelle et morale de la Nourriture
Data wydania18 marca 2015
Autor
PrzekładAnna Bożena Matusiak, Maria Ochab
Wydawca W.A.B.
ISBN978-83-280-2039-9
Format673s. 142×202mm
Cena64,99
Zobacz w
Wyszukaj wMadBooks.pl
Wyszukaj wSelkar.pl
Wyszukaj wSkąpiec.pl
Wyszukaj / Kup
Maguelonne Toussaint-Samat
Opis wydawcy
Historia pokarmów jest w istocie historią ludzkości.
Łatwiej zrozumieć epokowe zdarzenia, wiedząc, że Luter gorszył się zjadaniem masła
w Wielki Post, a Ludwik XV nie mógł przełknąć kawioru od cara Piotra I. Kolejne epoki w rozwoju ludzkości niosły nowe sposoby żywienia, a za nimi szły nowe wynalazki, profesje, instytucje i mity. Autorka łączy w tej książce dzieje samych produktów z „moralną” historią pożywienia, opowiadając smakowicie o zwyczajach, symbolach czy faktach historycznych związanych z pokarmami.
Teksty w Esensji
Książki – Publicystyka      

Utwory powiązane
Książki      

Oceń lub dodaj do Koszyka w

Komentarze

Dodaj komentarz

Imię:
Treść:
Działanie:
Wynik:

Dodaj komentarz FB

Copyright © 2000-2024 – Esensja. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Jakiekolwiek wykorzystanie materiałów tylko za wyraźną zgodą redakcji magazynu „Esensja”.