Nasza strona używa plików cookies. Korzystając ze strony, wyrażasz zgodę na używanie cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej.

Zapomniałem hasła
Nie mam jeszcze konta
Połącz z Facebookiem Połącz z Google+ Połącz z Twitter
Esensja
dzisiaj: 9 maja 2024
w Esensji w Esensjopedii

Przepisy ciotki Maud. Kuchnia z Zielonego Wzgórza (Aunt Maud’s Recipe Book: From the Kitchen of L.M. Montgomery)

Elaine Crawford, Kelly Crawford
‹Przepisy ciotki Maud. Kuchnia z Zielonego Wzgórza›

WASZ EKSTRAKT:
0,0 % 
Zaloguj, aby ocenić
TytułPrzepisy ciotki Maud. Kuchnia z Zielonego Wzgórza
Tytuł oryginalnyAunt Maud’s Recipe Book: From the Kitchen of L.M. Montgomery
Data wydania8 listopada 2007
Autorzy
PrzekładMałgorzata Hesko-Kołodzińska
Wydawca Wydawnictwo Literackie
ISBN978-83-08-04095-9
Format144s. 176×250mm; oprawa twarda, obwoluta
Cena34,99
WWW
Zobacz w
Wyszukaj wMadBooks.pl
Wyszukaj wSelkar.pl
Wyszukaj wSkąpiec.pl
Wyszukaj / Kup
Elaine Crawford, Kelly Crawford
Opis wydawcy
Nie wszyscy wielbiciele „Ani z Zielonego Wzgórza” wiedzą, że jej autorka za życia była zarówno uznaną pisarką, jak i świetną kucharką. Jej zamiłowanie do kuchni i talenty kulinarne były słynne nie tylko wśród mieszkańców Wyspy Księcia Edwarda. Te niezwykłe zdolności rozwijała, przygotowując się do kolejnych przyjęć i gotując smakołyki dla najbliższych. A wciąż pogłębianą wiedzę wykorzystywała w swoich powieściach, opisując niezwykle obrazowo potrawy jakimi raczyli się bohaterowie.
Prowadzony osobiście przez Lucy Maud Montgomery i długo przechowywany przez jej rodzinę zeszyt z oryginalnymi recepturami, w końcu ujrzał światło dzienne. Wśród Przepisów ciotki Maud, autorki wyboru Elanie i Kelly Crawford, wyróżniły ulubione potrawy domowników, rarytasy podawane do popołudniowej herbatki i potrawy kojarzące się z dorastaniem na Zielonym Wzgórzu.
W tej niezwykłej książce, zilustrowanej rękopisami Lucy Maud Montgomery oraz archiwalnymi fotografiami rodzinnymi z okresu, kiedy mieszkała w Norval, w stanie Ontario, coś dla siebie znajdą zarówno wielbiciele dobrej kuchni, jak i miłośnicy powieści słynnej kanadyjskiej pisarki. Chcecie wiedzieć co jadła Ania Shirley? Zapytajcie „ciotki Maud”.
Oceń lub dodaj do Koszyka w

Komentarze

Dodaj komentarz

Imię:
Treść:
Działanie:
Wynik:

Dodaj komentarz FB

Copyright © 2000-2024 – Esensja. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Jakiekolwiek wykorzystanie materiałów tylko za wyraźną zgodą redakcji magazynu „Esensja”.